We will have to repent in this generation not merely for the vitriolic words and actions of the bad people, but for the appalling silence of the good people.

2012-08-27, 16:12:03 / Kategori: Spanien
 
Aiijt.. här kommer lite update från spanien. Som ni vet så sommarjobbade jag på en stor italensk restaurang i Puerto Banús 6 dagar i veckan, och var planerat att jag skulle jobba där till i slutet av oktober (när sommar säsongen tog slut) meen pga så mycket sjuuuka händelser som jag kommer att berätta för er om , har restaurangen stängt från igår för sommaren så I guess my vacation starting now ;).. Min underbara man överraskade mig ba för nån dag sen med att berätta att han kommer ner till mig redan imorgon så I guess everything happens for a reason. Han är här i två veckor och vi kommer göra allt som vi brukade göra när han var här plus massa till, har aldrig saknat någon så mycket i hela mitt liv så vårat möte igen efter 3 månader kommer bli bombastiC! <3
 
Back to storyn.. Puerto Banús levs upp endast på sommaren då alla beach ställen och klubbar/restauranger öppnar endast över 3-4 månader så det är verkligen ett KAP att fånga ett sommarjobb där oavsett vart du kommer ifrån, har träffat och lärt känna så måånga personer från hela europa som brukar komma ner över sommaren för att både  jobba och Njuta samtidigt och dom flesta jag har träffat har kommit ner över måånga sommrar så dom vet vad puerto banús står för, och ett mer smutsigare ställe får man leta efter..Nu var det här min första sommar där och jag började som servitris på en rutten pub mitt i barstreet, ba för att ha nått jobb och det var inte så dåligt betalt heller, 50 euro per natt + dricks så det blev ändå 80-90 euro på en kväll, svart självklart.. Inga jobb här som endast betalar ut i vitt, och det är just för att allt endast är öppet i 3-4 månader, så ägarna skulle förlora massa pengar genom att betala ut alla anställda i vitt och det var inget hemligt med det, för alla gjorde likadant, vissa betalade ut lite vitt och resten svart, och vissa helt i svart. Anyway så märktes det snabbt att ägarna och dom runtomkring puben hade coCain buissnes going on inne i baren och det sprang med kunder på toaletterna än kunder som satt vid ett bord och i slut ändan blev det för oållbart att jobba för personer, ALLA helt maxade så jag blev erbjuden ett bättre , mer seriöst jobb som servitris på en italensk restaurang, med havsutsikt och hela kittet. Jag tog emot erbjudandet direkt och började jobba i restaurangen, tillsammans med två helt underbara tjejer, en rysska och en polska och vi var alla i samma ålder så vi hade det verkligen skit kul tillsammans. Vi hade ett stort problem, och det var våran kock, som var känd för att vara så cp skadad att iingen kunde stå ut med att jobba med honom så han blev anställd att jobba ensam i detta kök.. Varför, var inte svårt att lista ut..Mannen trodde han var the shiietbaara för att han hade gåvan att vara super snabb i köket..vilket också visade sig vara baara pga att han va Koksare också..what a supprise..
 
Han skulle alltid ha sista ordet och allt som kom ut ur hans mun va reeent bullshit.. Alla visste det men man hade inte något annat val än att ba stå ut.. Efter varje dag som gick blev han ba värre och värre..mer paranoid över små saker.., försökte bli din vän, en ovän osv..riktig Pain in the ass. Så en dag, fick min polska kollega nog och sa att hela stället är en katastrof och att hon tänkte dra..helt förståligt för att restaurangen sköttes inte ordentligt, ingen pallade riktigt bry sig om stället för att ägaren inte gjode det, han vägrade tex köpa nya menyer eller lampor, även fast det var i behov så alla ba halv jobbade helt enkelt.. Så min polska vän drog, och det var bara jag och managern kvar..och det var där vi började få problem. Folk som kom och sökte jobb hos oss var antingen spanjorer (som är kända för att vara skit när det gäller jobb) eller uunga personer som aldrig haft ett jobb, så våra prövningar av servitriser/servitörer var inte enkla, eftersom kocken skrämde iväg dom flesta. Varför han aldrig blev kickad är en riktigt bra fråga..men jag kommer till det sen.
 
Vi försökte göra vårt jobb så gott vi kunde, även fast med alla problem för cash is king och jag kastar inte iväg mitt jobb pga andra idioter. Roligt hade vi garanterat, har aldrig skrattat så mycket på ett jobb som detta, våra gäster var allt från stora grupper som kom över svensexor eller möhippor så mycket utklädda fulla personer underhöll våran arbetstid. Så dagarna rullade på..tills en dag då min manager kom till jobbet helt förstörd och berättar att hennes mamma ligger på sjukhus i ryssland och att hon måste åka dit. Snabbt ändrade sig allt från ett OKEJ arbete till KAOS.. Tack gode gud så hade det precis börjat en ny kille som hade jobbat som servitör i måånga år och kunde prata typ 10 språk så han vart räddaren över nån vecka till..Eftersom Managern slutade så fick den högre manangern hoppa in istället och ba efter nån timma så fattade jag att han också var addicted to coke..han röt ut dumma kommentarer var och varrann minut och han var så nervig och sönder stressad att han försökte kontrollera oss genom att visa att gör vi inte som han säger, så blir vi utan jobb, så arbetssituationen förvandlades direkt till en hatsituation. Jag och servitören gjorde vårat bästa men med kokskockens betéende gjorde att jag en dag fick nog..
 
Han stod som vanligt i sitt kök och pratade med sig själv (fett läskigt jag vet).. och uttryckte som ALLTID med en afrikansk accent "Yo know Everybody Knows me , they know im The CHEF aaaight Baby, No one can beat me in the kitchen, NO ONE yu Hear me?!  And you are rubbish!" ..Då svartnade de lite för mina ögon och jag vägrade hålla käften så jag sa ba tillbaka att hela hans uppfattning om sig själv är så fucked up att han inte ens är medveten om hur hatad han var och att den enda skräpet som fanns där var han och hans äckligt skitiga kök.
Efter det utbrottet blev jag hans största fiende, det värsta han visste var att nån sa åt honom att han hade fel eller att han var dum (vilket också bara framtyder mer att det är det ända han har blivit kallad hela sitt liv) och han försökte trycka ner mig genom att kasta tomma ord som jag simpelt kastade tillbaka med min stora käft.. Vem fan va han liksom?? sånna där människor som verkligen tror dom är nått, men som verklgien inte är ett SKIT och man undrar verkligen vart fan dom fick sin syre ifrån kan få mig att vilja starta krig..Iaf så började han fucka upp mina mat ordrar osv, vägrade ge mig mat  i hopp om att jag skulle börja grina som alla andra och lämna stället.. Över min döda kropp, okej? Denna kaxiga lort skulle få lämna stället innan jag gjorde det, garanterad. Enda problem var att jag märkte att managern och han hade nånting skumt ihop, INGEN lyssnade på kocken när han snackade skit , förutom managern. När kocken gjort nått riktigt sjukt , höll han sig ändå på hans sida så från den dagen vart det jag och servitören, mot kocken och managern.
 
Det kändes verkligen inte kul att gå till jobbet och veta att man måste vara på krigsstigen varje sekund och man kunde verkligen känna hur spänningen efter ett krig låg i luften, minsta lilla grej skulle få hela stället att explodera så jag fick verkligen jobba med mitt tålamod. Förr eller senare skulle det spricka..Visste bara inte att det skulle hända redan igår..
 
Servitören, vilket är den godhjärtaste gubbe jag har träffat, hade självklart också hamnat i nån diskussion med kocken där det hade slutat med att kocken förolämpade servitörens mamma med ord och han hade då ba varnat honom med att han skulle passa sig för vad han sa annars skulle det bli konsekvenser (vilket är normalt). Kocken som vanligt tog det inte på allvar och fortsatte sitt äckliga betéende men serivtören var mognare än så och bara inväntade ett tillfälle..
 
Morgonen började lugnt, jag och serivtören öppnade restaurangen i lugn och ro. 1 ½ timma sen, dyker Mr Ckeff" haha upp, helt high och nervös går han in köket, men kommer utspringande efter nån minut och skriker "WHO TOUCH MY FRIDGE?!!" Hans äckligt påtända ögon och hans svettiga panna fick mig att må så pass illa att jag bara fick ur mig ett "euuuuuuuuu go back to your dirty kitchen, right where you belong your sweaty pig" Haha sry men ingen hade kunnat hålla sig från att säga de. Iaf så mumlar han nånting och går tillbaka till sitt äckliga kök. Jag och servitören kom överens om att vi endast gick in i köket om vi VERKLIGEN måste, annars blir våran arbetssituation ohållbar.. Så nån timma senare var min kollega tvungen att gå in i köket för att hämta nånting åt gäster och jag kände på mig att nånting wäck skulle hända så jag ställde mig inte långt ifrån köket, ifall nånting skulle hända och det första som händer är att kocken börjar skrika "YOU LYING YOOOU ARE A FUCKING LIAR!!" Han skrek så högt att tom gästerna som satt ute på terassen, vände sig om. Jag försökte ge ut ett lugnade léende mot terassen men tom jag kände hur fejk den blev. Strax därefter hör jag hur serivtören säger "If you push me again, I swear on my mothers grave..." BOOM...och där kom kriget..Inspringandes ser jag hur båda håller upp två köksknivar mot varandra, och seritörens hand mot kockens hals. Vaa fan gör man i den situationen?? En känsla sa åt mig att försöka stoppa kriget, medan den andra känslan var att njuta av att se kocken äntligen få stryk..Så jag stod helt stilla i nån minut tills jag ser hur rääädd kocken blev och plöstligt börjar gråta.. Då släpper servitören grepp om hans hals och går därifrån, ber mig gå till hotell receptionen för att ringa polisen så jag springer dit och berättar snabbt vad som har hänt. Kvinnan i receptionen säger att hon inte vill ringa polisen, utan managern och jag visste direkt att det inte var det bästa beslutet. Tillbaka på restaurangen droppar det blod från serrvitören som blivit skuren nästan överallt på kroppen, inga djupa sår men ändå fett otäckt. Kocken har gömt sin nånstans i sitt äckliga kök och när managern kommer inspringandes , blev mina misstankar bekräftade.. Managern sket totalt i servitören som stod och blödde utan försökte tysta hela situationen med att kasta ut servitören och gå in till kocken för att koka ihop en historia att berätta för polisen.
 
Jag, helt chockad kan inte hålla mig från att säga nånting i den här sjuuuka situationen så jag uttrycker mig , "really...?" och till svar får jag det största utbrottet jag fått från NÅN i hela mitt liv, han skrek åt mig att hålla käften, och om jag sa berätta detta till någon så var jag illa ute. -"BACK TO YOUR FUCKING WORK"..ehh haha excuse me? utan svar gick jag och bytte om och fick managern direkt hack i häl.."WHAT ARE U THINK U DOING?" .."leaving the madhouse" ..blev mitt enda svar så nu fanns det inga med servitriser..Vilket betydde stängning. , vilket i sin tur betyder att kocken förlorade sitt jobb.. What comes around, goes around bitch..
 

Meen även fast allt detta hände under bara 3 månader, så hade jag det jääääävligt kul från början så från denna mess skapades ändå vänner och minnen för livet.. 
 
 
 
 
 
 

i'm trying to hold back my tears so it don't make u stay here

2012-08-17, 15:03:01 / Kategori: Sverige


 

U say u are a gangsta..ain't seen a thing u done

2012-08-16, 22:02:00 / Kategori: Sverige
 


Grow old with me, the best is yet to be

2012-08-04, 02:11:40 / Kategori: Spanien
 
Nån dag innan Suzz skulle åka hem kom Vs bror + kompis ner över en vecka så vi passade på att träffas och umgås och fick till och med lite ledigt från jobbet så fastnade helt med gräbzen ute i The funghi haha. Vi åkte på olika äventyr runt om iMalaga, sen visade ja såklart marbella/ Puerto Banus, Stora minnen skapades ♥
 
 
 
 
 
 
 
hahaha
 
 
 
 
 

Reality is the mirror of your thoughts. Choose well what you put in front of the mirror.

2012-08-01, 15:53:43 / Kategori: Spanien
 
Den här berättelsen kan nog få vem som helst att dö av skratt så gör er beredda..
 
Jag hade fett med skuldkänslor över att jag jobbade nästan varje dag när Suzz va här för att besöka mig så jag ordnade två dagars ledigt för att åka iväg på nått äventyr som spanien har att erbjuda och från någonstans (fråga mig inte vart haha) har jag hört att Teneriffa inte skulle ligga så långt ifrån marbella och att man kunde ta bussen från marbella direkt till teneriffa..lite underligt tyckte jag eftersom det är en ö men kanske behövde man ba ta nån färjan över så jag och Suzz bestämmde iaf oss för att bege oss ut på äventyr - i teneriffa.
 
07.40 tog vi taxi till marbellas busstation för att leta fram bussen som tydligen skulle gå direkt dit så väl framme i bussluckan bad jag om att få dos bílletes a teneriffa, men fick ett vriidet Qué? tillbaks till svar så redan där var vi dåligt ute men jag upprepade mig med att säga teneriffa por favór. . då Äntligen fick jag nån vettig respons från han i luckan - "Tarifa?" ..Både jag och Suzz kollade på varandra och kom fram till att det kanske var så spanjorerna kallade teneriffa så vi betalade två billjetter till Tarifa. Vi skulle då alltså först då ta en buss till Algecería för att sedan byta till en annan buss som endast skulle ta 20 min.
 
Redan efter vårt första stopp i algecria blev vi misstänksamma. Den staden..eller byn var mer utdött än en kyrkogård och inte ett enda tecken på liv fanns det så vi hoppade på bussen mot Tarifa, bort från dödsboet.
 
20 minuter senare börjar vi se skymten av den grymt turkosblåa havet med den kriitvita stranden som jag visste teneriffa var känd för så helt ivriga såg vi fram emot att få kliva av den värmeslagsbussen.
Väl framme på bussstationen  blev vi mött av den starkaste vinden jag någonsin har känt och nu snackar vi inte om nån liten vindpust aom dök upp då & då utan nästan en tornado varning skulle jag säga.. Iaf så började vi kriga oss ner mot den vackra stranden men under hela promenaden träffade vi ba på gamla spanjorer och surfare..Lite underligt tyckte vi eftersom teneriffa är turisternas paradis och vi såg inte en enda blond skalle så vi hade iingen aning om vad som väntade oss..
 
Väl nere på stranden..tappade vi alla misstankar om teneriffa för en stund när vi såg havet.....iinga ord för hur vackert det var där , det måste ni uppleva på egen hand..men inte en levande själ sågs på den vackra stranden och vi förstod kanske varför..vinden var inte ett skämt alltså..haha sanden piskade oss överallt men vi skulle promt ner och känna på det vackra vattnet  Efter att ha badat och lekt som små barn i vattnet föröskte vi hitta nån strandbar eller nått så jag kunde få njuta av situationen fullt ut med en mojito i min hand och efter endast några minuters promenad hittade vi the place. Ett vit/blått målad strandbar med chillmusik och uteplatser blev vårat ställe. Många mojitos och spliffs senare tog vi bussen tillbaka till marbella ...Bästa äventyret jag har haft , även om Tarifa inte alls visade sig vara  teneriffa ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!