Don't dream it, be it!

79eac" size="1">
2013-05-02, 17:29:28 / Kategori: Sverige
 
Tung är jag! Min nya livshobby är garanterat fotbolls oddset, jag började tippa för kanske 1,5 månad sen och sen dess har jag lyckats kamma ihop vinster över 4000 kr, bara sådär.. Inte dålig extra peng i bakfickan om vi säger så! Jag har allltid varit intresserad av fotboll men det var inte förens jag började tippa jag insåg att jag faktiskt är ganska grym på skiten, sen har vi ju björnen min att tacka som har hjälpt mig att tipsa om lag osv, men i slutändan handlar det om ens magkänsla, precis som med allt annat. Spel handlar inte bara om tur, utan om logik och erfarenhet. Madrid vann som jag förutsåg och Bayern total slaktade barca, med en messi som råkade vara "skadad" just under den matchen, haha. Med lite mer erfarenhet, ska jag försöka mig på tippset, 13 rätt o då blir du spikat miljonär, inte det lättaste men med lite hjälp från min höger arm ska det nog bli möjligt!
 
Jag börjar få sådär kli i benen, precis som jag fick innan jag bestämde mig för att lägga en ninjavänish till spanien. Mina tankar flödar och jag vill bara iväg, bort från all stress o skit (så gott det går iaf) ..Jag är fett impulsiv o hade det här varit 5 år sen, hade jag dragit iväg under första tanken, men med åldern blir man ju mer vuxen o tråkig tyvärr.. sån e jag, när det är problem och tråkigheter runtomkring mig , vill jag ba fly , när jag bodde på hem fick jag smeknamnet Gaby the escaper haha pga alla mina rymningar, men det var just för att jag inte tog nån skit från någon och ingen kunde bestämma över mig. Lite så är det fortfarande idag, men har blivit mycket bättre på att lyssna och har även blivit mycket lugnare i mig själv typ..
 
Nuu tänkte jag besvara frågan jag fick ang fördelar och nackdelar med att ha adhd och jag kan börja med att säga att under tonåren är nog adhdn som värst, allt pga att hormonerna + adhdn gör att det blir fullständigt kaos i hjärnan och i humöret och jämför jag med och idag är det som dag och natt . Men fördelarna är att jag är hyper, vilket betyder att jag aldrig egentligen har större problem med att vakna på mornarna. När klockan ringer , ligger jag oftast redan halvvaken och väntar på att klockan ska ringa o när jag väl är uppe tar det mig max 2 min sen är jag aktiv och kan börja dagen utan problem.  Sen dom som har adhd, är oftast väldigt bra på att prata, ganska snabbt men tydligt och djupt och oftast är man väldigt bekväm i sig själv, vilket jag blev väldigt tidigt. Jag har alltid varit som jag är och har aldrig försökt vara någon annan, så det har alltid varit att antingen älskar du mig , eller så hatar du mig..finns liksom inget mittemellan. Sen va e mer bra ... att aldrig riktigt känna sig utmattad eller trött är ju både positivt och negativt, men är nog hellre överaktiv än utmattad, i guess.
Och med adhd, är man lite lik dom som är autistiska, det finns oftast alltid någon talang man är född med och kollar man på dom mest framgångsrika persornerna genom tiderna, finner man även där att dom flesta hade nån släng av adhd. Sen någonting som e sjukt är att jag alltid har koll på min omgivning, jag kan sitta i en stor lunchsal och se allt runtomkring mig, jag kan snappa upp vad andra pratar om och vad som händer i lunchkön, tappar någon en gaffel så reagerar jag på två röda, tror det kallas prefieseende eller nått liknande. Sist men absolut inte minst har vi min berömda impulsivitet, hade det inte varit för min impulsivitet hade jag aldrig åkt till spanien tex, och som sagt så har det med åren blivit mycket bättre, jag tänker 2 gg innan jag gör något, jämfört med 2 år sen då jag inte ens tänkte 1 gång innan jag stack iväg.
 
O nu till nackdelarna..här skulle jag kunna rabbla upp en hel massa negativt, men som samtidigt kan vara positivt om man hanterar det negativa på rätt sätt. Nackdelen topp 1 är utan tvekan mitt dåliga tålamod. Att vänta på bussen eller stå i matkö, kan sluta med att jag vill slå sönder någon. Det börjar alltid med att det blir varmt av någon anledning, sen börjar adrenalinet pumpa, även fast jag står helt still! och det gör automatiskt att jag blir irriterad, ibland önskar jag att någon vågade tränga sig, så jag får ge utlopp för all adrenalin jag har pumpandes i kroppen haha.
 
Att vänta på att någon ska prata till punkt är också oerhört svårt ibland, för jag vet av någon konstig anledning redan var personen kommer att säga, innan den ens hunnit säga klart sin mening, så det slutar oftast med att jag fyller i meningarna, och det kan uppfattas som "besserwisser" av vissa, men har bara med att göra att jag inte har tålamod nog att vänta på att meningen ska ta slut.
Folk som pratar långsamt och tyst, är mina värsta fiender haha. Jag kan verkligen inte hantera sånna människor så oftast tar jag över samtalet och dom som pratar långsamt tänker långsamt, så det slutar oftast med att jag tänker klart åt dom också.
 
slarvet e också en riktig börda, men som också blivit mycket bättre med åren. När jag var liten tappade jag mina hemmanycklar utan tvekan 3 gånger i veckan, o telefonen därmed. Min pappa blev galen varje gång och han har räknat ut på ett ungefär hur många telefoner han har köpt till mig genom åren och han uppskattade antalet till 33-35 styckna , ni vet sånnadära nokia 3310. Jag kunde ha telefonen i min hand, och två sekunder senare hade jag lagt den någonstans och gått därifrån, en riktig klassiker. Genom åren har jag tappat bort väskor med allt i, sminket,plånboken,nycklarna, hela livet helt enkelt och ångesten som dök upp varje gång vart obeskrivlig. Det var inte fören ba nått år sen jag kom på mig själv med att jag inte har tappat ett par nycklar eller en telefon på mer än 2 år, och det är ett sånt världsrekord att de inte duga för mig haha.  
 
Folk spekulerar hur man ska behandla adhd osv och jag tror verkligen på att det är olika från individ till individ men att proppa i sig massa amfetamin hela livet tror jag garanterat inte är en lösning på problemet och jag är ett levande exempel på det, däremot har weed givit mig ett lugn som jag aldrig skulle få på andra mediciner. Jag har blivit djup och ganska så klok ska jag säga av weed, just för att är man så pass hype att man inte kan ens tänka på en tanke, gör weedet inte mig till en långsam person, utan bara mer landad och mer kontakt med mina känslor. Det som är kefft när man har adhd är att folk runtomkring dömer en och kallar en massa saker, just för att dom inte förstår, och man måste förstå folket runtomkring en också, när det ser ut som man inte lyssnar osv men där har dom fel, man lyssnar alltid men man har så många tankar samtidigt i hjärnan så det ser ut som man tänker på något annat. Att man är slarvig är faktiskt charmigt, till en viss del såklart. Ett tag blev jag kallad för den ena o de andra av vuxna och det gjorde att jag satte upp en mur för mig själv, jag tänkte att eftersom alla tycker si o så om mig, är det bättre att ingen lär känna mig i huvudtaget, så jag blev väldigt avstängd och iskall mot allt och alla. Jag fick inte diagnosen fören jag var 18 år, och hade någon i skolan kanske anat att jag hade det , hade jag aldrig behövt vara frihetsberövad i 8 år, så ju tidigare man upptäcker problemet, ju snabbare kan man börja leva sitt liv - på rätt sätt.
 
 KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!