One Life - Live it!

79eac" size="1">
2012-10-03, 00:31:00 / Kategori: Spanien
Jag har fått några förfrågningar på senaste om historien om min flytt till spanien, och minns även att det var några redan i våras som var nyfikna för att dom själv vart sugna..Och först vill jag säga att det är jätte kul att jag har kunnat inspirerat folk med min flytt så jag ska berätta lite mer detaljerat hur jag gick till väga för att byta mitt liv till nått mer spännande - spanien.
 

Alla som känner mig vet att jag är väldigt impulsiv och gillar när det händer saker runtomkring mig, och det är väll av den anledningnen jag faktiskt tog steget att flytta. Senaste året kände jag att jag mest stod och stampa på en och samma plats och mina dagar var exakt likadana och till slut fick jag nog av det fyrkantiga och bestämde att nånting måste göras..snarast. Så..Mina tankar rullade på och det första jag gjorde var att gå in på arbetsförmedlingens hemsida för att kolla ubudet på jobb i spanien men det var inte mycket till att hänga i julgranen då, men senare när jag hade bott i spanien i några månader, gick jag in igen , desperat efter att hitta nått tillfälligt och då fann jag ett säljarjobb i fuengirola som även finns kvar på hemsidan idag, och jag skickde iväg ett mail med mitt cv och två dagar senare fick jag svar. Det är ett svenskt/norskt företag som får uppdrag från olika företag att sälja deras produkter och detta jobb kan jag verkligen rekommendera att söka till om man verkligen känner för att vilja flytta ner till spanien men verkligen inte har någon startpunkt. Företaget hjälper dig även med en lägenhet som man får hyra väldigt billigt..Så det är ett tips!
 
iaf så har jag hållt på med hästar mycket i mitt liv och som jag vet finns det mycket häst/stall jobb utomlands, spec runt om europa så jag började gå in på olika hästsidor och fastnade på bukefalos.se och deras annonser och ba efter några minuters letande så fastnade jag på rubriken Hästskötare sökes till södra spanien och ja kommer ihåg att jag direkt fick ett lyckorus i kroppen. All info var mer än perfekt för vad jag sökte efter och det ända jag behövde betala för att börja mitt nya liv, var en flygbiljett ner så jag fixade allt ba på 3 veckor, uppsägning, packningen och farväl till alla..Visst kändes det jobbigt att lämna alla men jag var så taggad på att dra att inget kunde stoppa mig. Min familj stöttad mig till 100 procent också och jag tror jag gjort dom ganska stolta med att flytta.
 
Det var efter att jag slutade jobba som hästskötare och flyttade till marbella som jag verkligen såg möjligheterna att börja ett liv i spanien. När jag fick jobb som servitris i Puerto banús träffade jag såå mycket nytt folk och 95% av dom hade kommit ner över många sommrar bara för att jobba och festa och jag måste säga att kärleken och vänskapen bland allihopa var amazing. Alla var riktigt välkommnande och visade mig vad puerto banús was all about. Så egentligen är det så enkelt som att komma ner dit i Maj-början av juni, då alla restauranger och klubbar öppnar för säsongen och lämna ett cv. Språket trodde jag skulle förhindra mycket för mig men just runt Puerto banús är engelskan mycket mer viktigare än spanskan och ett jobb får du garanterat om du kan prata svenska och engelska.
 
För att få jobba i Spanien måste du skaffa ett NIE nummer och ett security number och det skaffar du på polisstationen och kostar runt 16-20 euro. Och det braiga är att när du väl har fixat NIE nr, får du 100% gratis sjukvård och när du får ett arbetskontrakt på minst 6 mån, kan du hyra vilketn lägenhet du vill och tro mig, det är överflödigt med tomma lägenheter och jag kollade på en 1:a , 5 m från havet som kosta 450 euro i månaden..du får inte en källa plats i hela stockholm för det priset. Så boende, behöver man aldrig oroa sig över, man kan också välja att dela lägenhet med flera, som jag gjorde i puerto banús, på det sättet kommer du billigast undan. 
 
Ibland är det svårt att fatta va jag egentligen har varit med om och upptäckt sen jag flyttade ner hit men nånting som jag verkligen fattat är att jag aldrig skulle kunna sitta där jag sitter idag om det inte var för att följa mitt One Life - Live it wisdom..Jag har ifs aldrig varit rädd för att ta nya steg eller träffa nya människor, för att jag alltid är nyfiken på hur mitt liv kommer se ut om jag tar chanserna som dyker upp framför mina ögon. - Stay Positive!
 

Det där är lite kortfattat hur jag tog steget, och är det nånting ni undrar över eller så äre ba å fråga, å tveka inte!
 
 

Marrush

Men om man inte vill jobba i restaurangbranchen, vart kan man hitta jobb då?

Svar: Gör såhär..Gilla gruppen "svenskar i spanien" på facebook, där lägger dom ut all aktuella jobb och lägenheter som uthyres och du kan även skriva ett inlägg där om att du söker jobb så kommer du få svar direkt
Gaby2012-10-03, 11:30:17KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!